banner

Παρέμβαση Ντούλε για την κατάσταση ανασφάλειας στην ΕΕΜ [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής  ο Πρόεδρος της Ένωσης  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ, χθες Πέμπτη έκανε ουσιαστική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την κατάσταση ανασφάλειας που το τελευταίο διάστημα απασχολεί την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, ειδικά δε το Δήμο Δρόπολης. Περισσότερο απ’ τον Υπουργό ο κ. Ντούλες θέλησε να ενημερώσει το σώμα της Βουλής και να κάνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα. Ενώ κατά το διάστημα απ’ τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα υπήρξαν διαρρήξεις και λεηλασίες σε πολλά σπίτια στην περιοχή, το πρόβλημα ήταν ουσιαστικά χωρίς τη σχετική προσοχή των μέσων ενημέρωσης στην Αλβανία παρότι όλη  η κοινότητα  της περιοχής είναι αναστατωμένη.

Τις τελευταίες δε ημέρες έγινε προσπάθεια ώστε να συνδεθεί το όλο θέμα με πολιτικές σκοπιμότητες στην περιοχή και να υποβαθμιστεί σε παιχνίδι ανακατάταξης αστυνομικών στελεχών με στόχο την επιρροή των επικείμενων εκλογών.

Ως εκ τούτου η παρέμβαση του Βαγγέλη Ντούλε όπως και πολλές άλλες είναι ουσιαστική και εστιάζει στην ουσία του, στο πεδίο του ειδικού καθεστώτος προστασίας που πρέπει να διέπει την κοινότητα των Ελλήνων που ζει στην περιοχή. Ενδεικτικό δε τη ενόχληση που προκάλεσε η τεκμηριωμένη παρέμβαση του ήταν η αντίδραση του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι, γνωστός εξ άλλου για τη ροπή του προς τα ύπουλα μέσα ψυχολογικής καταπίεσης της ΕΕΜ.

Ο κ. Ντούλες ενώ είχε προγραμματίσει την ομιλία του να επικεντρωθεί στην συνταγματική εκτροπή που συμβαίνει στη χώρα (προ ημερών ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης είχε καταγγείλει ότι υπάρχουν νομοθετικές πράξεις και συγκεκριμένα αποφάσεις του Υπουργικό Συμβουλίου με ημερομηνίες που δεν έχει συνεδριάσει), μέρος της παρέμβασης του αφιέρωσε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις λεηλασίες και το κλίμα τρόμου.

Θέλω να ενημερώσω το σώμα, ότι σε ένα μικρό Δήμο, αυτό της Δρόπολης, μέσα σε 45 μέρες έχουν λεηλατηθεί, κλαπεί, παραβιαστεί άνω των 140 κατοικιών ανέφερε ο Ντούλες. Αντιλαμβανόμενος τις γκριμάτσες του Υπουργού Εσωτερικών στα κυβερνητικά έδρανα ο Ντούλες καυτηρίασε λέγοντας ότι παρά τις διαμαρτυρίες των τοπικών αρχών, τις ενστάσεις τους και τις καταγγελίες δεν έχει συλληφθεί κανείς υπεύθυνος για τις διαρρήξεις. Συμβαίνουν αυτά σε μια περιοχή που είναι εύκολο να επικρατήσει η τάξη και η δημόσια ασφάλεια είπε ο Ντούλες.

Το ερώτημα του ήταν περισσότερο ρητορικό όταν διερωτήθηκε εάν πρόκειται για ανεπάρκεια των διωκτικών αρχών ή για σκοπιμότητες; Μην κοροϊδεύεται μια κοινότητα που ως επί το πλείστον λόγο του χαρακτήρας της ως Εθνική Μειονότητα έχει και ειδική μεταχείριση απ’ το νόμο και τις διεθνείς πρακτικές και συμβάσεις είπε στον Υπουργό, ο οποίος καθ’ όλη την αντιπαράθεση συνέχιζε να χειρονομεί και να προκαλεί με τη στάση του ώστε να οδηγήσει τον Ντούλε να τον προειδοποιήσει ότι εάν εκείνος συνεχίζει προσωπικά αλισβερίσια θα πρέπει να τα σταματήσει και να εκτελέσει τα καθήκοντα του. Άφησε υπονοούμενα ο Ντούλες με τη φράση του ότι εάν ο Υπουργός Εσωτερικών ανέχεται τους κακοποιούς τότε η κοινωνία δεν θα ανεχθεί αυτόν.

Ας σημειωθεί ότι η παρέμβαση γίνεται σε μια ακραία πολιτική κατάσταση πόλωσης στη χώρα με επίκεντρο μάλιστα της ανωμαλίας φαινόμενα της εγκληματικότητας και των οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών και της διασύνδεσης τους με την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Ντούλες έκανε λόγο για τις επικείμενες εκλογές, την καθυστέρηση νομοθετικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της διαδικασίας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν ώστε να υπάρξει πολιτική έκρηξη λόγω της εμμονής του Πρωθυπουργού να κρατήσει την εξουσία έστω και με νοθεία στις εκλογές.

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.