banner

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει ταχθεί στον πολιτικό αγώνα διεκδίκησης και διεύρυνσης του πλαισίου των δικαιωμάτων της ΕΕΜ, γενικότερα των μειονοτήτων στη χώρα, την ανθρώπινη διάσταση στην άσκηση της πολιτικής και το δημόσιο βίο, από πολύ νέος. Επί το πλείστον δε με χαρισματική ρητορική και επιχειρηματολογία θεωρείται απ’ τους περιζήτητους συνομιλητές στις πολιτικές συζητήσεις και τα τηλεοπτικά στούντιο διαλόγου.

Χθες, στη συνέχεια των εμφανίσεων του σε τηλεοπτικές εκπομπές (τα μέτρα που ισχύουν για τη διαχείριση της Πανδημίας Covid-19 εξ άλλου επιβάλουν αυτού του είδους προεκλογικού αγώνα, συν το ότι η συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια είναι διαστάσεων τέτοιων που το επικοινωνιακό μετατρέπεται σε ουσιαστικό μέσο διεκδίκησης και συσπείρωσης της ψήφου) ήταν καλεσμένος στην κεντρική προεκλογική πλατφόρμα του τηλεοπτικού καναλιού Euronews.al στην δημοσιογράφο Ίλβα Τάρε και την εκπομπή της Ilva Now.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ είχε την ευκαιρία πέραν απ’ την ερμηνεία ζητημάτων μικροπολιτικής όπως η μεταφορά της έδρας του από Αυλώνα στα Τίρανα, ισορροπίες εντός της Συμμαχίας για την Αλλαγή υπό το Δημοκρατικό Κόμμα, υποψηφιότητες του Κόμματος του σε άλλες περιφέρειες κ.α. να αναλύσει άλλη μια φορά ζητήματα που σχετίζονται με την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τις Ελληνο-Αλβανικές σχέσεις.

Στάθηκε ιδιαίτερα και με κάθετο τρόπο στην επιδείνωση της θέσης της ΕΕΜ κατά την οκταετία διακυβέρνησης απ’ το ΣΚ και τον κ. Έντι Ράμα. Αιχμή του δόρατος αποτελεί η διοικητική διαίρεση που προσβάλει τα συμφέροντα του Ελληνισμού και που οδήγησε στην ουσία στην αποχώρηση του ΚΕΑΔ απ’ τη συμμαχία με το ΣΚ. Κατήγγειλε για άλλη μια φορά τον νομοθετικό μηχανισμό και τις συμμορίες με πολιτική κάλυψη που λυμαίνονται τις ακίνητες περιουσίες των μελών της ΕΕΜ, των κοινοτήτων και ενοριών τους.

Επί το πλείστον αναφέρθηκε στο θέμα της εφαρμογής διαφόρων νομοθετημάτων στα οποία προέβη η Κυβέρνηση Ράμα περί την προστασία των μειονοτήτων, που εν τούτοις χρησιμοποιούνται ως μέσο προπαγάνδας και παραπλάνησης των ξένων παρατηρητών. Πραγματική βούληση για την πρακτική εφαρμογή τους δεν υπάρχει και αυτό καθιστά την Αλβανία έκθετη στο διεθνή παράγοντα.

Εξ άλλου η αντιμετώπιση της ΕΕΜ και γενικά των μειονοτήτων στη χώρα αποτελούν όρο-προϋπόθεση για την προαγωγή της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ.

Εδώ ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ με προσοχή ξεκαθάρισε τη θέση και το ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη της Αλβανίας στην προσπάθεια της για έναρξη διαλόγου με την Επιτροπή της ΕΕ. Τούτο διότι χάρη παραπλανητικής ενημέρωσης πολλές φορές με την ανάμειξη της μηχανής προπαγάνδας του Έντι Ράμα στην αλβανική κοινωνία επικρατεί η αίσθηση ότι η Ελλάδα παρεμποδίζει την ένταξη της Αλβανίας και χρησιμοποιεί προς τούτο ως επιχείρημα ή πρόσχημα την ΕΕΜ.

Ο κ. Ντούλες είχε την ευκαιρία να βάλει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να προβάλει την αλήθεια. Στα Τίρανα εξ άλλου δεν είναι αυτονόητο κάτι τέτοιο δεδομένου ότι οι προπαγάνδες καλύπτουν τα γεγονότα. Έτσι προέβαλε το ρόλο της Ελλάδας από πολύ νωρίς ώστε να στραφεί το ενδιαφέρον και η φροντίδα της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, την ειδική μέριμνα της Αθήνας ώστε η Αλβανία να λάβει το καθεστώς της Υποψήφιας προς Ένταξη Χώρας, την υποστήριξη ένταξης στο ΝΑΤΟ κ.α. μαζί με όση βοήθεια διαχρονικά μεταγγίζεται σε διμερές επίπεδο. Η Αθήνα παραμένει προσηλωμένη στην προώθηση προς κοινό συμφέρον και ειδικά της σταθερότητας της περιοχής και ευημερίας των λαών της, στην διευκόλυνση της ένταξης της Αλβανίας. Η Αλβανική κυβέρνηση ωστόσο έχει αποδείξει έλλειψη βούλησης και προθυμίας για επίσπευση στην εκπλήρωση των όρων που οι Βρυξέλες έχουν θέσει για έναρξη του διακυβερνητικού διαλόγου.

Σε ότι αφορά τις εκλογές, το τι διακυβεύεται σ’ αυτές και την προοπτική των εξελίξεων ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες εξέφρασε την πεποίθηση του ότι επικρατεί στην κοινωνία δυσαρέσκεια και απογοήτευση απ’ τον τρόπο άσκησης της διακυβέρνησης απ’ τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την ομάδα του και αυτό θα εκφραστεί στις κάλπες. Η δε κυβέρνηση που θα αναδειχθεί απ’ τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης δεν θα είναι απλά μια διάδοχη κατάσταση αλλά θα αποτελέσει ουσιαστική αλλαγή και θα κινηθεί προς τις αξιώσεις της κοινωνίας και των πολιτών για σύγχρονη ευρωπαϊκή διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων με σεβασμό στους θεσμούς, με διαφάνεια στο οικονομικό παιχνίδι, με προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής προς την Ευρώπη και τις αξίες του δυτικού κοινοβουλευτισμού.

 

Παρακάτω θα βρείτε το link  της συνέντευξης

https://youtu.be/-kN2oR8IOFI

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

O Bαγγέλης Ντούλες έχει μια απάντηση για τον Έντι Ράμα

O Bαγγέλης Ντούλες έχει μια απάντηση για τον Έντι Ράμα(0)

Ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επέλεξε να διανθίσει την απάντησή του στην κατηγορία του Ράμα ότι είναι επιλογέας της Ελλάδας με μία σοφή ελληνική έκφραση. “Ο καθένας κυριεύεται από την αδυναμία να κρίνει αλλήλους με απαρχή τον εαυτό του. Ο Ράμα όντας επαγγελματίας επιλογέας δεν μπορεί

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.