banner

O Bαγγέλης Ντούλες έχει μια απάντηση για τον Έντι Ράμα

Ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επέλεξε να διανθίσει την απάντησή του στην κατηγορία του Ράμα ότι είναι επιλογέας της Ελλάδας με μία σοφή ελληνική έκφραση. “Ο καθένας κυριεύεται από την αδυναμία να κρίνει αλλήλους με απαρχή τον εαυτό του. Ο Ράμα όντας επαγγελματίας επιλογέας δεν μπορεί να δει τους υπόλοιπους έξω από αυτό το κουστούμι”.

Μιλώντας στην εκπομπή “Ditari” στο A2 CNN, ο Ντούλες ομολόγησε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού και η γλώσσα που χρησιμοποιεί ενάντιά του στην εκλογική καμπάνια, δε σημαίνει τίποτε άλλο παρά το πρόβλημα που δημιουργεί στο Ράμα η υποψηφιότητά του.

“Αισθάνομαι καλά που η υποψηφιότητά μου αποτελεί πρόβλημα για εκείνον. Η προσπάθειά μου θα στοχεύσει τη μεγέθυνση αυτού του προβλήματος για εκείνον ως τη διεκπεραίωση του στόχου που δεν είναι μόνο δικός μου στόχος. Η Απομάκρυνσή  του μια ώρα νωρίτερα από την εξουσία.

Σύμφωνα με το Ντούλε οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με ετερογενή προέλευση, είναι συσπειρωμένες με ενιαίο στόχο την απομάκρυνση του Ράμα από την εξουσία και την αλλαγή στην Αλβανία.

“Οι πολιτικές δυνάμεις προσαρμόστηκαν στην πολιτική πραγματικότητα. Ποιο είναι το μοτίβο που συσπείρωσε αυτές τις δυνάμεις; Δεν υπάρχει ομογενοποίηση δυνάμεων, η σύνθεση είναι ετερογενής. Ενιαίο μοτίβο είναι να επιφέρουμε στη χώρα την αλλαγή στη ζωή των πολιτών και της κοινωνίας. Και η αλλαγή έρχεται με την απομάκρυνση του Ράμα.  Έχει εξέλθει από τις ράγες η πορεία της χώρας προς την ΕΕ, απαιτείται η επαναφορά της διαδικασίας αυτής στην ομαλή διαδρομή”.

 

 

Ερωτούμενος για τα συγκρουσιακά επεισόδια στην καμπάνια, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ λέει ότι προκαλούνται από το Ράμα , ο οποίος θέλει να χαλάσει την εκλογική διαδικασία. Απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις πολιτικές δυνάμεις να είναι αποφασισμένοι και νηφάλιοι ώστε το παιγνίδι του Ράμα να αποτύχει.

“Από το συγκρουσιακό κλίμα επωφελείται μόνο ο Ράμα. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην πολιτική να βγει καθαρή απ’ αυτές τις εκλογές”.

Ο Ντούλες επικροτεί την αντίδραση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για την προστασία της ψήφου, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα που δεν κατορθώνουμε να διεξάγουμε ανόθευτες εκλογές.

Πρόκληση και δοκιμασία για τον ίδιο θεωρεί την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Τιράνων.

“Θα επέλεγα την Αυλώνα ή το Αργυρόκαστρο, αλλά τώρα είμαστε μια μεγάλη ένωση δυνάμεων και ο καθένας δε βλέπει τη θέση του στα στενά κομματικά όρια, αλλά στα ευρύτερα όρια της συμμαχίας. Πρωτίστως, σημασία έχει η συμμαχία να φτάσει το στόχο της. Κατέβηκα στην 11-η θέση του ψηφοδελτίου της αντιπολίτευσης στα Τίρανα. Δεν θα με ικανοποιούσε το ίδιο αν ήμουν 15-ος, αλλά την εκλογική μάχη θα την έδινα το ίδιο. Είναι μια ευκαιρία και για το ΚΕΑΔ. Έχουμε σημαντικό αριθμό μελών της Εθνικής  Ελληνικής Μειονότητας και βλάχων κι υπάρχουν ακόμη οι ευπαθείς ομάδες που πιστεύουν στην υποστήριξη μας. Είναι η στιγμή να δοκιμαστούμε. Κανείς δεν μπορεί να βγει από τα κομματικά του πλαίσια. Ο Ράμα αφήνει πίσω του καμένη γη, τη νέα κυβέρνηση υπομένει πρόκληση ιστορικών διαστάσεων.”

 

Παρακάτω θα βρείτε το link  της συνέντευξης

 

https://www.youtube.com/watch?v=1CT24Sn6WjE&feature=emb_title

 

 

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.