banner

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης κ. Ίννα Ζούπα, εκπρόσωπος τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στη συνάντηση κατά την οποία εκφράστηκε και η υποστήριξη της Οργάνωσης στο πρόσωπο του κ. Βαγγέλη Αναγνώστη πρώην Έπαρχου της περιοχής, που εκπροσωπεί το ΚΕΑΔ στην Εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας, παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Κάγιος. Αναφέρθηκε στην έλλειψη βούλησης από τις κυβερνήσεις του ΣΚ και του κ. Έντι Ράμα ώστε να σεβαστεί τα δικαιώματα της ΕΕΜ, αναπτύξει ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους της και επίσης επιδείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη υποδομών και οικονομικής δραστηριότητας στις περιοχές όπου ιστορικά και σε σημαντικό αριθμό ζουν τα μέλη της. Σε συνδυασμό τούτα με την διοικητική διαίρεση, την εκλογική νοθεία και κυρίως την παραβίαση των δικαιωμάτων στην ακίνητη περιουσία έχουν οδηγήσει τις αποφάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ σε ανοιχτή ρήξη κι αντιπολίτευση με το ΣΚ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες που εξελέγη κατά τις δύο προηγούμενες εκλογές εκπροσωπώντας τις συγκεκριμένες περιοχές αναφέρθηκε στη ζοφερή πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε όλους τους τομείς υπαιτιότητα του κ. Έντι Ράμα και της δικής κυβέρνησης και διακυβέρνησης. Η σοβαρές παραβιάσεις στην ουσία της δημοκρατίας με αποκορύφωμα μονοκομματικές τοπικές εκλογές, η στέρηση δια ειδικών νόμων του δικαιώματος στην περιουσία, το πελατειακό κράτος και η διάλυση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης στην ουσία αποτελούν ουσιαστική οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάσταση του πολίτη σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και προφανώς η ΕΕΜ όπως κάθε μειονότητα είναι η πιο ευάλωτη και κατά συνέπεια βαλλόμενη όταν η δημοκρατία χωλαίνει. Επί το πλείστον ο κ. Ράμα κατήγγειλε την πολιτική διαίρεσης στην κοινότητα των Ελλήνων που ασκεί ο κ. Ράμα και που την έχει δανειστεί απ το κομουνιστικό καθεστώς. Οι Έλληνες που σιωπούν απέναντι στην αδικία, δεν απαιτούν δικαιώματα και δεν διαμαρτύρονται για τις προκλήσεις του στις σχέσεις με την Ελλάδα, είναι για το Ράμα οι καλοί Έλληνες. Και αντιστρόφως.

Ωστόσο κι επειδή ως ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ ποτέ δεν έγιναν εκπτώσεις σε ότι αφορά τα δικαιώματα της ΕΕΜ, την αδιαπραγμάτευτη απαίτηση για αναπτυξιακές παρεμβάσεις στις περιοχές μας, την στρατηγική σχέση της Αλβανίας με την Ελλάδα που συμβάλει στην Ευρωπαϊκή προοπτική της πρώτης, γι αυτό και σ’ αυτές τις εκλογές θα δοθεί ουσιαστικά αγώνας για την μεγιστοποίηση της ήττας του ΣΚ και του Ράμα.

Η πρόκληση κατά τον Ντούλε και Ζούπα είναι απλή και συνοψίζεται στο δίλλημα: ή ηττάται και φεύγει στις 25 Απρίλη ο Ράμα κι η Κυβέρνηση του ή συνεχίζεται η φυγή όλων μας απ’ την χώρα.

Η κα. Ζούπα μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου του ΔΚ κ. Λιουλζίμ Μπάσα κι αναφερόμενη σε σημεία του εκλογικού τους προγράμματος επεσήμανε περισσότερη φροντίδα στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών, μεγαλύτερες και δικαιότερες χρηματοδοτήσεις στην ανάπτυξη της υπαίθρου, υποστήριξη του τομέα γεωργίας, στήριξη στην αγροτική σύνταξη κ.α. Επί το πλείστον σε ότι αφορά νομοθεσίες που προσβάλουν την ακίνητη περιουσία στις παράκτιες περιοχές ισχύει η δέσμευση άμεσης ακύρωσης του ΔΚ όταν έρθει στην εξουσία.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης στελέχη της Οργάνωσης απ’ τα Παραρτήματα Χιμάρας, Αργυροκάστρου και Δελβίνου.

Τηρήθηκαν με τη συνεχή φροντίδα κι επίβλεψη των διοργανωτών τα επιβεβλημένα μέτρα προφύλαξης απ’ τον Covid-19.

tachydromos org

Κοινοποίηση

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

O Bαγγέλης Ντούλες έχει μια απάντηση για τον Έντι Ράμα

O Bαγγέλης Ντούλες έχει μια απάντηση για τον Έντι Ράμα(0)

Ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επέλεξε να διανθίσει την απάντησή του στην κατηγορία του Ράμα ότι είναι επιλογέας της Ελλάδας με μία σοφή ελληνική έκφραση. “Ο καθένας κυριεύεται από την αδυναμία να κρίνει αλλήλους με απαρχή τον εαυτό του. Ο Ράμα όντας επαγγελματίας επιλογέας δεν μπορεί

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.