banner

Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες: Πολιτικές δίωξης και τρομοκράτησης των μελών της ΕΕΜ από την πολιτεία παρόμοιες με εκείνες της σκοτεινής περιόδου 1994-1996

Στην μεγάλης ακροαματικότητας εκπομπή «Zone e Lire” (Ελεύθερη Ζώνη) του δημοσιογράφου Αριάν Τσάνη στον τηλεοπτικό σταθμό παναλβανικής εμβέλειας «Klan” ήταν καλεσμένος την περασμένη Παρασκευή, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα) που εκπροσωπεί την ΕΕΜ, κ. Βαγγέλης Ντούλες.

Πέραν των ζητημάτων γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος και την οπτική του ΚΕΑΔ στα εσωτερικά επικαιρότητας στην Αλβανία, υπήρξε η ευκαιρία ώστε ο κ. Ντούλες, πολιτικός με μεγάλη εμπειρία και καθ ύλην αρμόδιος για ζητήματα του Β.Ηπειρωτικού Ελληνισμού να αναφερθεί σε θέματα ουσιαστικά που αφορούν στην πραγματικότητα παραβίασης ουσιωδών δικαιωμάτων για τα μέλη και τις κοινότητες της ΕΕΜ.

Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ στάθηκε στο θέμα της συνεχούς και άνευ ουσιαστικού λόγου κλήτευσης μελών της ΕΕΜ από διάφορες κοινότητες της σε κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Κράτους που εδρεύουν στο Φίερι. Ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση των νέων απ’ τη Γράψη που σχεδόν τους ενοχοποιούν για συνθήματα που γράφτηκαν εκεί μέσα στη νύχτα και σε δρόμο που διέρχονται διάφοροι. Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα που επεσήμανε είναι εκείνο των νέων της Χιμάρας που ολοκληρώνουν την διαδικασία να τους επαγγελθεί κατηγορία από την Αντιτρομοκρατική που διεξάγει και τις ανακρίσεις γιατί κράτησαν ένα λάβαρο με τον Άγιο Γεώργιο ή την Βυζαντινή σημαία τόσο χαρακτηριστική για τον εκκλησιαστικό χώρο στον οποίο είχαν φωτογραφηθεί.

Την κατάσταση ο κ. Ντούλες την σύγκρινε με εκείνη τη σκοτεινή περίοδο διώξεων εις βάρους του γηγενούς Ελληνισμού του 1994-1996. Παράλληλα με την καταγγελία προειδοποίησε την πολιτεία να διακόψει άμεσα τις πολιτικές αυτές συμπεριφορές που δεν έχουν σχέση ούτε με την πραγματική νοοτροπία των μελών της ΕΕΜ και την πολιτική τους ούτε όμως με το κράτος δικαίου και μάλιστα ευρισκόμενο σε διαδικασία ένταξης στην ΕΕ.

Οι σκληρές τοποθετήσεις του Προέδρου του ΚΕΑΔ που στην ουσία αντανακλούν την εξίσου απαράδεκτη κατάσταση που με στόχο την πολιτική χειραγώγηση της ΕΕΜ δημιουργεί η κυβέρνηση, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των εθνικιστικών και ανθελληνικών κύκλων. Βεβαιώνεται έτσι έμμεσα η σχέση που έχουν όλοι οι περίεργοι αυτοί κύκλοι και το πόσο επηρεάζουν τις πολιτικές της πολιτείας σε ότι αφορά στην ΕΕΜ και τα ελληνο-αλβανικά. Χαρακτηριστική είναι άμεση ανάρτηση γνωστού δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ (αντιλαμβάνεται κανείς με ποιους συναλλάσσεται σε ένα όχι και τόσο δυσανάγνωστο περιβάλλον όπως των Τιράνων) που αναπαράχθηκε τάχιστα σε όλους τους ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εθνικιστικού φάσματος σε Αλβανία, Κόσοβο και Σκόπια.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ντούλες αναφέρθηκε στις νομικές συνέπειες που βιάζεται η Κυβέρνηση να μετατρέψει σε τετελεσμένο σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία με βάση το Νόμο 20/2020, στην περιοχή της Χιμάρας και όλης της παραλιακής ζώνης. Για τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ ένας αυθαίρετος και αντισυνταγματικός Νόμος όπως ο εν λόγω δεν μπορεί να επιφέρει νόμιμο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου η κοινωνία έχει κάθε δίκιο να αντιδρά και οι αγώνες θα επιφέρουν αποτέλεσμα όσο και αν κάτι τέτοιο φαίνεται δύσκολο έχοντας απέναντι τον αυταρχισμό του καθεστώτος του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Ο κ. Ντούλες για άλλη μια φορά κατήγγειλε σαν την πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των κτημάτων της Μονής της Παναγίας και των κατοίκων της Νίβιτσας στον Κόλπο της Κακομιάς. Επί το πλείστον επεσήμανε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει η Κυβέρνηση τους φορείς της ΕΕ για την παραβίαση θεμελιακού δικαιώματος όπως αυτό της ακίνητης περιουσίας, δεδομένου ότι αυτό το ζήτημα έχει εγγραφεί πλέον ως προϋπόθεση για τον ορισμό ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων εισχώρησης της Αλβανίας στην Ένωση.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος του δημοσιογράφου ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Αλβανίας – Ελλάδας με ειδική έμφαση σε ότι αφορά στα τεκταινόμενα στην υπόθεση της ΑΟΖ και θαλάσσιων ορίων μεταξύ των δύο χωρών στο Ιόνιο. Με δεδομένο ότι η Αλβανία είναι πλέον εκτεθειμένη ότι στην υπόθεση αυτή κάνει παιχνίδι που υποδεικνύει η Τουρκία και ότι η Ελλάδα υπέγραψε ολοκληρωμένη συμφωνία με την Ιταλία, η κυβέρνηση Ράμα έχει μόνο μια επιλογή. Με περισσότερη τόλμη και ειδικά βλέποντας το συμφέρον της Αλβανίας ώστε να αποκτήσει νόμιμα δικαιώματα στη διαχείριση του θαλασσίου και υποθαλασσίου πλούτου αλλά και να απαλλάξει τις διμερείς σχέσεις απ’ το κλίμα δυσπιστίας που η ίδια καλλιέργησε θα πρέπει να ολοκληρώσει συμφωνία με την Αθήνα. Συμφωνία που θα στηρίζεται όπως και η ακυρωθείσα στη Διεθνή Συνθήκη για τις Θάλασσες αλλά κυρίως στο κριτήριο της ειλικρίνειας και διαφάνειας με το οποίο είχε καταρτιστεί και η προηγούμενη.

http://tachydromos.org/

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.