banner

Οι Αλβανο-Ελληνικές σχέσεις θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση

Την άρνηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για να παρέχει στον Υπουργό Εξωτερικών την εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον ορισμό των θαλάσσιων χωρικών υδάτων, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, την θεωρεί ασύλληπτη για την κοινή λογική.

«Πρόκειται για διαθεσμικές ανοησίες της χώρας μας, που, φυσικά, μας διαβάλλουν και απέναντι με τους γείτονές μας και μα τους ευρωπαϊκούς εταίρους ευρύτερα. Δεν μπορεί κάποιος ξένος, όποιος κι είναι αυτός, να αντιληφτεί ότι ένα θεσμός δεν εφαρμόζει το Σύνταγμα ή το νομικό πλαίσιο της χώρας, είτε δεν βρίσκει την κοινή γλώσσα με κάποιον άλλο θεσμό για ένα θέμα που έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική».

Στις συνθήκες που οι πλευρές έχουν πάνω από δυο χρόνια που διαπραγματεύονται για την επίλυση των παλιών διαφωνιών, ο Βαγγέλης Ντούλες θεωρεί ότι οι συνομιλίες είναι ο σωστός δρόμος.

«Είναι στο σωστό δρόμο. Πρόκειται για μια αναγκαιότητα. Όταν οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, όπου οι λαοί συνδέονται μεταξύ τους με παραδοσιακούς δεσμούς πάσης φύσεως περισσότερο από κάθε άλλον λαό της ηπείρου μας έχουν θετική ροπή, είναι ασυμβίβαστο να υπάρχει τέτοιο επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Ο πορεία με τα πολλά βήματα πίσω των τελευταίων ετών, φυσικά και θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση».

Ο Ντούλες έχει κι ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντιτίθενται στη συμφωνία με την Ελλάδα για τον ορισμών των θαλάσσιων χωρικών υδάτων. Σύμφωνα με το Ντούλε, οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, αλλά η εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα μιας χώρας θα πρέπει να είναι σταθερά.

«Διαπιστώνουμε μια ρητορική βιασύνης από διάφορες πολιτικές συνιστώσες, η οποία ρητορική περισσότερο αφορά την εσωτερική πολιτική κατανάλωση, παρά την εξωτερική πολιτική».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, επικρίνει και τη δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα για τον πρόεδρο εθνικής ενότητας, θεωρώντας την βεβιασμένη.

 

 

https://www.vizionplus.tv

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.