banner

Ανακοίνωση Τύπου: Καταγγελία της απόπειρας ποινικοποίησης των πολιτών της Χιμάρας με απώτερο στόχο την υλοποίηση των σχεδίων δήμευσης της περιουσίας τους.

Ανακοίνωση Τύπου

 

Θέμα:  Καταγγελία της απόπειρας ποινικοποίησης των πολιτών της Χιμάρας με απώτερο στόχο την υλοποίηση των  σχεδίων δήμευσης της περιουσίας

τους.

 

Στη συνέχεια της ύπουλης προσπάθειας υλοποίησης τωn δήθεν πολεοδομικών σχεδιασμών της Κυβέρνησης Ράμα, που επιζητά την νομιμοποίηση δια αποφάσεων της τοπικής αρχής στο Δήμο Χιμάρας, όπως ορίζουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για Ανάπτυξη, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω. Η αστυνομία παρέμβει αθέμιτα και προσήγαγε στο Τμήμα δεκάδες πολίτες της περιοχής. Αυτές τις ώρες μάλιστα υπό την απειλή βίαιης προσαγωγής στον Αυλώνα είναι ο Πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και υποψήφιος του ΚΕΑΔ για το Δήμο Χιμάρας κ. Φρέντης Μπελέρης.

Εντύπωση προκαλούν δύο γεγονότα: απ’ τη μια είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα και μάλιστα αποτελεί υποχρέωση του πολίτη να μετέχει στις συσκέψεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ελέγχει τις αποφάσεις που λαμβάνονται απ’ τα εκλεγμένα όργανα, απ’ την  άλλη όμως όσοι πολίτες θέλησαν να παρευρεθούν στη σύσκεψη του εν λόγω Συμβουλίου την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια. Επίσης η προσαγωγή του Μπελέρη είναι παρακινούμενη. Ο ίδιος δεν ήταν καν στα επεισόδια που προκάλεσαν οι άνδρες του Δημάρχου Γκόρο, που παρεμπόδιζαν την προσέλευση των πολιτών στη σύσκεψη που είχε συγκληθεί σε ερημική τοποθεσία και σε καφετέρια τουριστικής φύσης. Η ποινικοποίηση του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχε προαναγγελθεί απ’ τα όργανα προπαγάνδας και ΜΜΕ του Ράμα, ώστε κατά το γνωστό μοτίβο να φαίνεται πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι παρακινούμενη απ’ τους Έλληνες. Πρόκειται για την γνωστή μπλόφα που δεν πιάνει πια!

Οι πολίτες το έχουν ξεκάθαρο ότι ο στόχος των δήθεν πολεοδομικών παρεμβάσεων είναι η καταπίεση τους και η αποξένωση απ’ την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής δια της ιδιοκτησιακής του απογύμνωσης.

Καλείται η πολιτεία να συνέλθει αμέσως και να σταματήσει τον εκβιασμό της κοινωνίας με την πέραν των νομίμων  ορίων χρήση της Αστυνομίας.

Κάτω από τέτοιες απειλές προφανώς θα συνεδριάσει ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο για να θεσμοθετήσει τις  άνωθεν εντολές. Έχουν όμως ακυρωθεί εκ των προτέρων οι αποφάσεις του με τις αντιδράσεις του λαού της Χιμάρας.

Προφανώς τα φαινόμενα κατάλυσης οποιασδήποτε μορφής δημοκρατίας και δυνατότητας έκφρασης της κοινωνίας έχουν το γνωστό τέλος που έχει κάθε δικτατορία. Απ’ την άποψη αυτή το παράδειγμα των πολιτών της Χιμάρας αργά ή γρήγορα θα το συμμεριστεί η κοινωνία όλης της χώρας.

Ας μην διαφεύγει το γεγονός ότι πρώτος στόχος και πιο ευάλωτος κάθε μορφής αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης είναι οι ομάδες των μειονοτήτων. Η καμπάνα στη Χιμάρα κτυπάει ηχηρά!

 

Τίρανα, στις 27 Αυγούστου 2017

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας   ΚΕΑΔ

 

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.