banner

Lajme back to homepage

Ανακοίνωση Τύπου: Κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα. Ανακοίνωση Τύπου: Κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα.(0)

Ανακοίνωση Τύπου

 

Θέμα: Κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα.

 

Μέσα στο σκοτάδι ενημέρωσης που επιχειρείται να μετατραπεί σε στάνταρ του δημοσίου βίου στη χώρα, και επωφελούμενη απ’ την ελάττωση προσοχής της κοινής γνώμης της λόγω θερινών διακοπών, η ποικιλόμορφη κρατική μηχανή εφαρμόζει αυτές τις ημέρες την καμπάνια καταπίεσης της σειράς στην περιοχή της Χιμάρας. Με επιλεγμένες επισκέψεις, πρακτικές διακρίσεων εις βάρος πολιτών που συνεχίζουν να μην ταυτίζονται με τις κυβερνητικές πολιτικές ή αυτές της τοπικής αρχής, βάζουν προστύμματα σε επιχειρήσεις στοχεύοντας ώστε δια της οικονομικής ποινικοποίησης να ελέγξουν την συνείδηση των πολιτών.

Παραμένοντας πάντοτε συνεπείς στην ανάγκη συγκρότησης σταθερών θεσμών του κράτους δικαίου αλλά ταυτόχρονα στην αρχή της ισότητας ενώπιο του νόμου των πολιτών ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής ή πολιτικών πεποιθήσεων, καταγγέλλουμε την αυτή την έφοδο καταπίεσης της κυβέρνησης Ράμα. Η τοπική κοινωνία σε μια περίοδο εξασθενημένης οικονομικής δραστηριότητας λόγω και γενικότερων συγκυριών στη χώρα, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και όχι παρεμποδιστεί για κάθε νόμιμη επωφελία απ’ την τουριστική κίνηση και περίοδο.

Δεν είναι εύκολο με τέτοιους αναχρονιστικούς τρόπους να ελεγχθεί η αντίδραση των πολιτών. Απεναντίας προειδοποιείται ο εμπνευστής αυτών των διαχρονικών καταπιεστικών συμπεριφορών στην περιοχή της Χιμάρας και ευρύτερα ότι η πολιτική μας αντίσταση δεν πρόκειται να καμφθεί.

 

Τίρανα, στις 10 Αυγούστου 2017

 

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας   ΚΕΑΔ

Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή και Προέδρου ΚΕΑΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ioanninatv ITV Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή και Προέδρου ΚΕΑΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ioanninatv ITV(0)

Το ΚΕΑΔ παραμένει ο πολιτικός βραχίωνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η σύμπραξη με την αντιπολίτευση ήταν μονόδρομος για την συνέχεια της ανεξάρτητης έκφρασης της ΕΕΜ

Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή και Προέδρου ΚΕΑΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ioanninatv ITV

 

 

tachydromos.org

Έκκληση Βαγγέλη Ντούλε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου Έκκληση Βαγγέλη Ντούλε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου(0)

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Επικοινωνώ μαζί σας υπεύθυνα και με πλήρη επίγνωση της θέσης στην οποία βρισκόμαστε, χάρη της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης αλλά και της κοινοτικής μας συγκυρίας την οποία καλούμαστε από κοινού να ξεπεράσουμε και να βρούμε άλλο βηματισμό εν όψει των εκλογών της 25η Ιουνίου.

Για να γίνει χρειάζεται γενναιότητα, απαιτείται υπέρβαση. Βλέπουμε, τίποτε απ’ όσα γνωρίζαμε, δεν είναι δεδομένο. Δεν ισχύει. Ένα μόνο παραμένει αξία μη ανταλλάξιμη και αδιαμφισβήτητη. Η διάσταση της εθνικής μας ταυτότητας και η αποφασιστικότητα να την εξυπηρετήσουμε χωρίς δισταγμούς και χωρίς εκπτώσεις.

Ο συμβιβασμός που κάναμε για εκλογική σύμπραξη με την αντιπολίτευση δεν προϋποθέτει καμιά παρέκκλιση στο σκοπό του ΚΕΑΔ, αυτό της εξυπηρέτησης στόχων για τη βελτίωση της θέσης των μελών της ΕΕΜ τόσο με νομοθετικές εγγυήσεις αλλά κυρίως με την εφαρμογή στην πράξη των όσων η Ευρωπαϊκή πραγματικότητα επιτάσσει.

Δεν μπορούμε επίσης να μην συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να ξεπεραστούν οι τεχνητές εντάσεις στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας για την επιδείνωση των οποίων όποιοι ευθύνονται δεν είναι απλά αγνώμονες και αχάριστοι. Είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας και της απαραίτητης σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ως τμήμα του Οικουμενικού Ελληνισμού δεν έχουμε παρά να είμαστε στην πρωτοπορία της προσπάθειας για καινούργια αναβάθμιση των σχέσεων αυτών με σεβασμό στη βούληση των λαών και των κοινωνιών τους.

Δεν το κρύβω όμως ότι τα πράγματα δεν είναι στην πορεία που εμείς προσδοκούμε. Οι δοκιμασίες είναι πολλές και η πρόκληση μία: Να αντέξουμε ώστε να συνεχίσουμε τη μαρτυρία ως παρακαταθήκη γενεών σ’ αυτά τα μέρη.

Ας κάνουμε σαν κοινωνία την υπέρβαση και συσπειρώνοντας την ψήφο στην αντιπολίτευση να δώσουμε το απαραίτητο έναυσμα για την ανάληψη πρωτοβουλιών επαναφοράς του ΚΕΑΔ.

Σας εγγυούμαι ότι θα συνεχίσουμε μαζί, με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πάθος τον αγώνα για τα δίκαια δικαιώματα μας!

Ας επιβεβαιώσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη,

Ευάγγελος Ντούλες, βουλευτής

Πρόεδρος ΚΕΑΔ

Έκκληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις εκλογές Έκκληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις εκλογές(0)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΕΚΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Συμμετέχουμε στις εκλογές – Στηρίζουμε τις πολιτικές επιλογές ΚΕΑΔ

 

Οι μέρες και ώρες είναι πλέον μετρημένες έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Κρίσιμες πρέπει να είναι και αποφάσεις μας.

Έχουμε μείνει λίγοι αλλά οι υποχρεώσεις και ευθύνες που έχουμε έναντι του τόπου, της ιστορίας, της προοπτικής μας ως Εθνική Ελληνική Μειονότητα είναι δυσανάλογα πολλές. Το αριθμητικό υπόλειμμα όλα αυτά τα χρόνια το καλύπτει η θέληση, η αγωνιστικότητα και η αποφασιστικότητα που έχουμε δείξει ως οργανωμένη έκφραση της ΕΕΜ (ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ)  να μην αποκλίνουμε από τους στόχους και τις επιταγές της διαθήκης των προγόνων μας.

Όσοι μας θέλουν άφωνους μπροστά στις αδικίες που διαπράττουν παραβιάζοντας μας καθημερινά δικαιώματα, που τα έχουμε κατοχυρωμένα από αγώνες γενεών και διεθνείς συμβάσεις, επιδιώκουν με λύσσα τη διάσπαση μας και τη διάλυση του φορέα που καθοδηγεί τη διαμαρτυρία μας αλλά και την προσπάθεια για καλύτερο μέλλον και προοπτική.

Ο ανθελληνισμός τους δεν είναι μόνο για ψήφους στοχεύοντας εμάς. Προσβάλουν καθημερινά την εικόνα της Μητέρας Πατρίδας μας και βλάπτουν βάση σχεδίου τις ελληνοαλβανικές σχέσεις θέλοντας να οδηγήσουν σε αχαριστία τον ίδιο τον αλβανικό λαό για τον οποίο τόσα κάνει η Ελλάδα.

Οι αδικίες που μας έχουν γίνει, και τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευνομούμενης πολιτείας, είναι τόσες πολλές. Έφτασαν μέχρι τις εκκλησίες μας να γκρεμίσουν προκειμένου να γκρεμίσουν το ίδιο το ηθικό μας και τη διάθεση αντίστασης. Επιχείρησαν μάλιστα να μας εξαφανίσουν πολιτικά για να συνεχίζουν ανενόχλητοι το δρόμο των διώξεων και της λεηλασίας της περιουσίας μας που έχουμε ιστορικά και νομικά κατοχυρωμένη.

Μας βρήκαν παντού απέναντι και μπροστά.

Είναι όμως καιροί δύσκολοι και πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας. Μπροστά στο δίλλημα εκτός Βουλής και διαμαρτυρία του περιθωρίου, ορθά το ΚΕΑΔ επέλεξε και προέταξε την παρουσία στη Βουλή και  στην κεντρική πολιτική.

Χωρίς κανένα δισταγμό για άλλη μια φορά ας δώσουμε την ευκαιρία της συνέχειας. Και μάλιστα με βάσιμες ελπίδες ότι θα έχουμε την δυνατότητα της επανεκκίνησης. Οποιαδήποτε άλλη στάση ή σκέψη οδηγεί αναγκαστικά στο τέλος και αυτό δεν εξυπηρετεί παρά μόνο κακόβουλα σχέδια για την ΕΕΜ.

Με τη συμμετοχή μας στις εκλογές αποδεικνύουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι πολίτες και τολμηροί ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Με την υπερψήφιση της αντιπολίτευσης στον Αριθμό 6 του Ψηφοδελτίου ότι ορθά αντιλαμβανόμαστε τις εξελίξεις και ότι έχουμε τη σοφία να καταλαβαίνουμε ότι το σχήμα ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ είναι η σημαία του αγώνα μας για καλύτερο αύριο!

Στην κάλπη λοιπόν όχι απλά για καταδίκη όσων μας αδικούν και μας προσβάλουν αλλά και για την υποστήριξη εκεί που αποδεδειγμένα είναι η διαιώνιση ενός αγώνα που είκοσι πέντε και πλέον χρόνια συνεχίζουμε!

 • Δημήτρης Μαλιούκης, Γενικός Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου

 

 • Βασίλης Κάγιος, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στους Αγ. Σαράντα

 

 • Γρηγόρης Καραμέλιος, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κορυτσά

 

 • Σωκράτης Σπύρος, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δέλβινο

 

 • Χρυσόστομος Καμπέρης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο

 

 • Απόστολος  Λιάκος, Αντιπρόεδρος  της  ΟΜΟΝΟΙΑΣ  – Υπεύθυνος  για την Ελλάδα

    

 • Φρέντης Μπελέρης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χιμάρα

 

 • Γιάννης Μαυρομάτης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα Τίρανα

 

 • Γιώργος Τάλιος, Πρόεδρος Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Αυλώνα

 

 • Αγγελική Φίλιου, Πρόεδρος Παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη

 

 

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ [BINTEO] ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ [BINTEO](0)

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. και υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2017 στην Αλβανία κος. Ευάγγελος Ντούλες, παραβρέθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση συμπατριωτών μας από την εκλογική περιφέρεια Αυλώνας. Παρίσταντο και απεύθυναν χαιρετισμό οι Αντιπρόεδροι της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» κος. Αποστόλης Λιάκος, και κος. Διονύσιος – Φρέντης Μπελέρης.

Τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης που πρέπει συνολικά η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να αντιμετωπίσει, με δεδομένα τα πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα που υφίστανται και μέλλουν να ανακύψουν στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο στην Αλβανία, ο κος Ντούλες, ζήτησε να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και οι Βορειοηπειρώτες να στηρίξουν μαζικά το ΚΕΑΔ με την ψήφο τους, καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν χαρίζεται! Καθιστώντας βέβαιο προς όλους πως, την επομένη των εκλογών, θα είναι η δυναμική και ανεξάρτητη φωνή της Ε.Ε.Μ. στην αλβανική Βουλή.

Ο κος Ντούλες προέβη στην ανάλυση της προεκλογικής κατάστασης στην Αλβανία, και εξήγησε προς τους συγκεντρωθέντες τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης για την κάθοδο του ως υποψηφίου στην εκλογική λίστα του Δ.Κ.Α. στην εκλογική περιφέρεια Αυλώνας.

Κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση για ακόμα μια φορά, πως το να συμπεριληφθεί ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. στην λίστα του Δ.Κ.Α., αν και δεν αποτελεί ευχάριστη επιλογή, ήταν εντούτοις μονόδρομος, για την εξασφάλιση και συνέχιση της παρουσίας στο Αλβανικό Κοινοβούλιο μιας φωνής που θα υπερασπίζεται τα δίκαια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, όπως και μέχρι τώρα το έχει πράξει καθ’ όλη την κοινοβουλευτική του πορεία. Καθόλου δεν σημαίνει αυτός ο τρόπος καθόδου στις επερχόμενες εκλογές, έκπτωση από τις αρχές και τους στόχους του ΚΕΑΔ, πολύ περισσότερο δεν σημαίνει «διάλυση» και συγχώνευση του στο Δ.Κ.Α. , παρά αποτελούσε την καλύτερη δυνατή επιλογή, στις δεδομένες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην αλβανική πολιτική σκηνή.

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές και στήριξη του ΚΕΑΔ, θα σημαίνει μετεκλογικά την δυναμικότερη παρουσία του στα πολιτικά πράγματα και πιο αποτελεσματική διεκδίκηση για τα θέματα που αφορούν την Ε.Ε.Μ. στην Αλβανία.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί, απόσπασμα από την ομιλία του Βαγγέλη Ντούλε

Προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε στην Αθήνα Προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε στην Αθήνα(0)

Ανακοίνωση

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του προέδρου του ΚΕΑΔ και υποψηφίου βουλευτή περιφέρειας Αυλώνα, Ευάγγελου Ντούλε στην Αθήνα. Όλοι οι ψηφοφόροι και φίλοι καλούνται με την παρουσία τους να ενισχύσουν την μοναδική φωνή του ελληνισμού στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Ο Κύριος Ντούλες, θα αναλύσει τις συνθήκες υπό τις οποίες τελούνται οι εκλογές και θα παρουσιάσει το σχέδιο του ΚΕΑΔ για την επόμενη μέρα αυτών.

 

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Ώρα: 07.00 μ.μ. (19:00)

Διεύθυνση: Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος – Κλεισθένους 15, Αθήνα

Επικοινωνία:himaraunion@gmail.com, 2103000912

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας(0)

ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

Οι ύαινες της εξουσίας εμπνεόμενες απ’ την εθνικιστική ρητορική του Πρωθυπουργού και υπό ύποπτες νομικές διαδικασίες, που έχουν καταρτιστεί σε υπόγεια παράνομων συναλλαγών της πολιτικής με σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, αυτές τις μέρες έχουν για πολλοστή φορά χιμήξει στη Χιμάρα.

Είμαστε σίγουροι, γι αυτό και το καταγγέλλουμε με δύναμη ότι όλες οι δήθεν επεμβάσεις χωροταξίας ή ανάπτυξης στην ουσία εμπεριέχουν το στόχο της τρομοκράτησης με σκοπό την υποταγή και αφομοίωση των αυτοχθόνων πληθυσμών κατά τους πλέον επικίνδυνους σχεδιασμούς για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα και κάτω απ’ την μόνιμη αιτιολόγηση ότι κλήθηκαν απ’ τα «αρμόδια» δημοτικά όργανα, η Εθνική Επιθεώρηση Χωροταξίας, ο ίδιος μηχανισμός που κατεδάφισε θορυβωδώς τον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά που σήμερα βρίσκεται υπό το διοικητικό έλεγχο του απροκάλυπτα ανθελληνικού πολιτικού σχήματος, όπως το PDIU, παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε περιοχές των Δρυμάδων για να διώξει απ’ τις προγονικές γαίες τους πλέον των 15 γηγενών οικογενειών.

Πρόκειται για βίαια πράξη που στηρίζεται στο εθνικιστικό υποσυνείδητο των εκτελεστικών οργάνων του κράτους που το ίδιο βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Πρωθυπουργού απολύτως προκατειλημμένου για το λαό εκείνης της περιοχής και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο σύνολο της, την ιστορία και τον προορισμό της.

Ταυτοχρόνως και παραβλέποντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του διεθνούς παράγοντας και ανεξάρτητων αρχών της πολιτείας, σε σχέση με το χωροταξικό διακανονισμό του κέντρου της Χιμάρας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία και αυθαιρετώντας με τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων, με την επίκληση δήθεν δημιουργίας σχολικών χώρων, επίσης παραβιάζεται η ιδιοκτησία γηγενών οικογενειών εκεί.

Όπως στην περίπτωση της κατεδάφισης λυόμενων κατασκευών των κατοίκων των Δρυμάδων και στην περίπτωση του κέντρου της Χιμάρας, όλα γίνονται χωρίς καμιά προκαταρκτική ενημέρωση και την άρνηση αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης απ’ τους κατοίκους που θίγονται.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα όπως και στο παρελθόν χρησιμοποιείται από γνωστά πλέον τμήματα που έχουν κατονομαστεί, για τη δημιουργία τετελεσμένων αλλά και για εκδικητική καταπίεση έναντι των κοινοτήτων εκεί που δεν έχουν υποταχθεί στα δυσοίωνα σχέδια παρανομίας της εξουσίας Ράμα και της κυβερνητικής του κλίκας.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Παράρτημα Χιμάρας) συνεχίζει την καταγγελία κάθε περίπτωσης καθώς και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πώς μακιαβελικές μέθοδοι προτείνοντας δήθεν χωροταξικούς και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μετατρέπονται σε εργαλεία για την εκμηδένιση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη απ’ την οικονομική δραστηριότητα, ως δικαίωμα που απορρέει στα δίκαια τους που τεκμηριώνατε στην ιστορία και την ιδιοκτησία τους στην περιοχή.

Απαιτείται άμεση επέμβαση του διεθνούς παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να προληφθεί παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που μη αναγκαία και επιζήμια.

Η χειρονομία του Συγκροτήματος Δερόπολη ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ -Ανακοίνωση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ- Η χειρονομία του Συγκροτήματος Δερόπολη ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ -Ανακοίνωση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ-(0)

Η χειρονομία του Συγκροτήματος Δερόπολη

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ

-Ανακοίνωση του πρόεδρου του ΚΕΑΔ-

                Ως πρόεδρος του ΚΕΑΔ, συγχαίρω εγκάρδια την πατριωτική χειρονομία των μελών του λαογραφικού συγκροτήματος Δερόπολη, που αρνήθηκε αποφασιστικά να ανέβει στη σκηνή των εγκαινίων της αναβαθμισμένης πλατείας Τιράνων, όταν πληροφορήθηκαν ότι εκεί υπήρχαν αναγραφές τοπωνυμιών που θίγουν την εθνική μας υπόσταση.

Το μήνυμα που έστειλαν ο Αντώνης Τούνης, τα  μέλη του συγκροτήματος και οι υπέροχοι γονείς τους είναι ένα μήνυμα πάνω στην ώρα την καλή. Που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει παιγνίδια με την εθνική μας υπόσταση. Είναι μέρες που η κοινωνία μας βάλλεται καθημερινώς από την προπαγάνδα του κυβερνώντος κόμματος προς άγρα ψήφων. Ενός κόμματος που όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια αποτυχημένης διακυβέρνησης χειροτέρεψε την οικονομία μας και την παιδεία μας, επιχειρεί να υφαρπάξει τις ιδιοκτησίες μας, να αλλάξει τα δημογραφικά μας κεκτημένα, τολμά να ισοπεδώνει τους ναούς μας, έφερε στο χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις.

Αυτό το μήνυμα ξεπερνά κόμματα και ιδεολογίες κι έρχεται να μας ξεδιαλύνει όλων τα μυαλά και να οδηγηθούμε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου με ειλημμένη την απόφαση να απαντήσουμε με καταψήφιση των πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος που ούτε οικονομική ευημερία έφερε ούτε την εθνική μας αξιοπρέπεια σεβάστηκε.

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ

Βαγγέλης ΝΤΟΥΛΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε στην Albania Free Press Συνέντευξη του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε στην Albania Free Press(0)

Ερώτηση: Το όνομά σας συμπεριλαμβάνεται στην λίστα της περιφέρειας Αυλώνας, όπου η αναμέτρηση σας δεν είναι εύκολη, λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή αυτή αποτελεί ισχυρό φρούριο του ΣΚ. Πως βλέπετε τον συνασπισμό της Δεξιάς σε αυτή την περιφέρεια;

Απάντηση: Η περιφέρεια Αυλώνας θα παρουσιάσει ενδιαφέρον αποτέλεσμα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, καθώς σε αντίθεση με προηγούμενες φορές, ο συνασπισμός της ενωμένης αντιπολίτευσης που έχει κατέβει υπό το έμβλημα του ΔΚ έχει όλες τις πιθανότητες να ανατρέψει υπέρ του το παραδοσιακό αποτέλεσμα σε αυτή την περιφέρεια.

Ερώτηση: Πως θα χαρακτηρίζατε την συμφωνία Ράμα-Μπάσα;

Απάντηση: Η λύση που δόθηκε με την συμφωνία Ράμα-Μπάσα, δεν ήταν η απαιτούμενη από την κατάσταση, ούτε από τους περισσότερους από εμάς, αλλά μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε μια λύση έκτακτης ανάγκης για την άρση μιας πολύ δύσκολης πολιτικής κατάστασης που είχε δημιουργηθεί στην χώρα. Στην χώρα μας όσον αφορά της εκλογές θα πρέπει να αλλάξουν όλα. Οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση και πρέπει να δοθεί λύση από το πρώτο εξάμηνο της πρώτης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ερώτηση: Ήταν δίκαιη η εκλογή του Μέτα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους ικανοποίησε όλους; Ποια είναι η άποψή σας;

Απάντηση: Αυτό είναι ένα θέμα που αφορούσε τον κυβερνητικό συνασπισμό του ΣΚ και ΣΚΟ. Ασφαλώς δεν μπορώ να κρίνω αν είναι δίκαιο ή άδικο. Αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα κάθε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με 50 συν ένα ψήφους των βουλευτών να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας . Προσωπικά θα επιθυμούσα τον Ιλίρ Μέτα στην ενεργή πολιτική.

Ερώτηση: Είναι «επιθετική» όπως τα περασμένα χρόνια αυτή η προεκλογική εκστρατεία; Τι θα ξεχωρίζατε μέχρι στιγμής;

Απάντηση: Πρόκειται για μια ήρεμη εκστρατεία, αλλά είναι λυπηρό ότι οι συζητήσεις δεν επικεντρώνονται στην πολιτική επικαιρότητα και τα θέματα για τα οποία οι πολίτες και η κοινωνία ζητούν λύση, αλλά αναλώνονται σε δευτερεύοντα θέματα, θέματα εντυπωσιασμού, ενίοτε δε παραλογισμούς. Οφείλουμε εμείς οι πολιτικοί να δώσουμε ξανά κίνητρο, ελπίδα και λύση στους πολίτες. Οι πολίτες βλέπουν τις εκλογές ως μια διαδικασία που θα προσφέρει λύση στα προβλήματά τους και θα βελτιώσει την καθημερινότητα τους. Ορισμένοι τις αντιλαμβάνοντα απλά και μόνο ως οπαδοί και άλλοι, δυστυχώς, ως μια ευκαιρία μικρής ημερήσιας απολαβής. Για αυτό η ευθύνη των πολιτικών είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είμαι από εκείνους που θα υποστηρίξουν ότι οι πολίτες και η κοινωνία δεν φέρουν καμία ευθύνη. Φέρουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάσταση. Όσο ψηφίζουμε με κομματικά κριτήρια θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις άλλοτε καλύτερες, άλλοτε χειρότερες, εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο.

Το ΚΕΑΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου Το ΚΕΑΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου(0)

 

Δεδομένων των συνθηκών όπως διαμορφώθηκαν τόσο λόγω της συμφωνίας τελευταίας στιγμής για διεξαγωγή εκλογών με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης όσο και των περεταίρω επιβαρυντικών για τα μικρά πολιτικά σχήματα τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής, του Εκλογικού Νόμου το ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) οδηγήθηκε στην σχεδόν μόνη πολιτική διέξοδο για τη διασφάλιση της κοινοβουλευτικής του παρουσίας.

Βάση και της συνέπειας στη σχέση του Δημοκρατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να αποκαταστήσει τα μικρότερα κόμματα που συμμετείχαν στην αποχή απ’ τις προεκλογικές νομικές διαδικασίες για μεγάλο διάστημα, με την αξίωση βέβαια των ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, το ΚΕΑΔ αποφάσισε προεκλογική σύμπραξη με το ΔΚ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες συμπεριλήφθηκε στο συνδυασμό του ΔΚ στην εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας στην τρίτη θέση που κρίνεται εκλόγιμη από κάθε ενδεχόμενο αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Κορυτσά και πρώην βουλευτής κ. Γρηγόρης Καραμέλιος στην έκτη θέση του εκεί συνδυασμού που θεωρείται τιμητική και διατηρεί την προοπτική σε άλλες συγκυρίες.

Με τα δεδομένα αυτά το ΚΕΑΔ θα είναι στη Βουλή ως ένα βασικό εργαλείο για τη διαιώνιση της πολιτικής του παρουσίας στα πράγματα τόσο της ΕΕΜ όσο και της Αλβανίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα στελέχη του ΚΕΑΔ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατ επέκταση η εξέλιξη αυτή με την τοποθέτηση του Ντούλε σε σίγουρη εκλόγιμη θέση έχουν δημιουργήσει θετικό κλίμα, κρίνεται η καλύτερη δυνατή εξέλιξη στο αδιέξοδο που διαφαίνονταν προ ολίγων ημερών για την επιβίωση της αυτόνομης πολιτικής έκφρασης της ΕΕΜ και είναι ουσιαστικό επιχείρημα για την εντατικοποίηση της πολιτικής τους προσπάθειας.

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.