banner

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

Οι ύαινες της εξουσίας εμπνεόμενες απ’ την εθνικιστική ρητορική του Πρωθυπουργού και υπό ύποπτες νομικές διαδικασίες, που έχουν καταρτιστεί σε υπόγεια παράνομων συναλλαγών της πολιτικής με σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, αυτές τις μέρες έχουν για πολλοστή φορά χιμήξει στη Χιμάρα.

Είμαστε σίγουροι, γι αυτό και το καταγγέλλουμε με δύναμη ότι όλες οι δήθεν επεμβάσεις χωροταξίας ή ανάπτυξης στην ουσία εμπεριέχουν το στόχο της τρομοκράτησης με σκοπό την υποταγή και αφομοίωση των αυτοχθόνων πληθυσμών κατά τους πλέον επικίνδυνους σχεδιασμούς για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα και κάτω απ’ την μόνιμη αιτιολόγηση ότι κλήθηκαν απ’ τα «αρμόδια» δημοτικά όργανα, η Εθνική Επιθεώρηση Χωροταξίας, ο ίδιος μηχανισμός που κατεδάφισε θορυβωδώς τον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά που σήμερα βρίσκεται υπό το διοικητικό έλεγχο του απροκάλυπτα ανθελληνικού πολιτικού σχήματος, όπως το PDIU, παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε περιοχές των Δρυμάδων για να διώξει απ’ τις προγονικές γαίες τους πλέον των 15 γηγενών οικογενειών.

Πρόκειται για βίαια πράξη που στηρίζεται στο εθνικιστικό υποσυνείδητο των εκτελεστικών οργάνων του κράτους που το ίδιο βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Πρωθυπουργού απολύτως προκατειλημμένου για το λαό εκείνης της περιοχής και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο σύνολο της, την ιστορία και τον προορισμό της.

Ταυτοχρόνως και παραβλέποντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του διεθνούς παράγοντας και ανεξάρτητων αρχών της πολιτείας, σε σχέση με το χωροταξικό διακανονισμό του κέντρου της Χιμάρας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία και αυθαιρετώντας με τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων, με την επίκληση δήθεν δημιουργίας σχολικών χώρων, επίσης παραβιάζεται η ιδιοκτησία γηγενών οικογενειών εκεί.

Όπως στην περίπτωση της κατεδάφισης λυόμενων κατασκευών των κατοίκων των Δρυμάδων και στην περίπτωση του κέντρου της Χιμάρας, όλα γίνονται χωρίς καμιά προκαταρκτική ενημέρωση και την άρνηση αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης απ’ τους κατοίκους που θίγονται.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα όπως και στο παρελθόν χρησιμοποιείται από γνωστά πλέον τμήματα που έχουν κατονομαστεί, για τη δημιουργία τετελεσμένων αλλά και για εκδικητική καταπίεση έναντι των κοινοτήτων εκεί που δεν έχουν υποταχθεί στα δυσοίωνα σχέδια παρανομίας της εξουσίας Ράμα και της κυβερνητικής του κλίκας.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Παράρτημα Χιμάρας) συνεχίζει την καταγγελία κάθε περίπτωσης καθώς και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πώς μακιαβελικές μέθοδοι προτείνοντας δήθεν χωροταξικούς και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μετατρέπονται σε εργαλεία για την εκμηδένιση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη απ’ την οικονομική δραστηριότητα, ως δικαίωμα που απορρέει στα δίκαια τους που τεκμηριώνατε στην ιστορία και την ιδιοκτησία τους στην περιοχή.

Απαιτείται άμεση επέμβαση του διεθνούς παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να προληφθεί παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που μη αναγκαία και επιζήμια.

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης

Προεκλογική συνάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Δήμο Δρόπολης(0)

Συνάντηση στελεχών και κατοίκων της περιοχής διοργανώθηκε σήμερα στη Δερβιτσάνη, με το συντονισμό του Παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Αργυρόκαστρο, αναφορικά με τις εκλογές της 25ης Απριλίου. Κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ μετείχαν επίσης ο υποψήφιος της Συμμαχίας για Αλλαγή της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Μπάρκας και

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας  με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια

Συνάντηση προέδρου ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια(0)

Συνάντηση με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία πραγματοποίησε, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΕΕΕΜ-Ομονοίας, Βασίλη Κάγιο, τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον πρόεδρο του παραρτήματος Ομόνοιας στη Χειμάρρα, Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα

Προεκλογική συνάντηση στο Παράρτημα ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χιμάρα(0)

Ντούλες: Με την ψήφο και την επιλογή μας στις 25 Απρίλη ας στηρίξουμε το διαχρονικό αγώνα για ιδιοκτησιακό, σεβασμό της αρχής αυτοπροσδιορισμού, γλώσσα και παιδεία για τα μέλη της ΕΕΜ Με πρωτοβουλία του Τοπικού Παραρτήματος της ΔΕΕΕΜ.ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Χιμάρας, προεκλογική συνάντηση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  στη Λειβαδιά

Προεκλογική δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Λειβαδιά(0)

Συνάντηση με στελέχη και μέλη των δομών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, διοργάνωσε σήμερα το τοπικό της Παράρτημα ενόψει των Εκλογών της 25ης Απριλίου, στη Λειβαδιά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες καθώς επίσης και η επικεφαλής του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.

Ο Ντούλες για τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων και συμφερόντων της ΕΕΜ, το ρόλο της Ελλάδας στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας κ.α.(0)

Η μετακίνηση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα-ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, απ’ την εκλογική Περιφέρεια Αυλώνας σ’ αυτή της Πρωτεύουσας – Τίρανα, ενώ εκ πρώτης όψης φαίνεται όχι θεμιτή, λειτουργεί ωστόσο ουσιαστικά σε ότι αφορά την μεταφορά των προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη της ΕΕΜ, ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Εξ άλλου ο κ. Νοτύλες έχει

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.