banner

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

Οι ύαινες της εξουσίας εμπνεόμενες απ’ την εθνικιστική ρητορική του Πρωθυπουργού και υπό ύποπτες νομικές διαδικασίες, που έχουν καταρτιστεί σε υπόγεια παράνομων συναλλαγών της πολιτικής με σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, αυτές τις μέρες έχουν για πολλοστή φορά χιμήξει στη Χιμάρα.

Είμαστε σίγουροι, γι αυτό και το καταγγέλλουμε με δύναμη ότι όλες οι δήθεν επεμβάσεις χωροταξίας ή ανάπτυξης στην ουσία εμπεριέχουν το στόχο της τρομοκράτησης με σκοπό την υποταγή και αφομοίωση των αυτοχθόνων πληθυσμών κατά τους πλέον επικίνδυνους σχεδιασμούς για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα και κάτω απ’ την μόνιμη αιτιολόγηση ότι κλήθηκαν απ’ τα «αρμόδια» δημοτικά όργανα, η Εθνική Επιθεώρηση Χωροταξίας, ο ίδιος μηχανισμός που κατεδάφισε θορυβωδώς τον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά που σήμερα βρίσκεται υπό το διοικητικό έλεγχο του απροκάλυπτα ανθελληνικού πολιτικού σχήματος, όπως το PDIU, παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε περιοχές των Δρυμάδων για να διώξει απ’ τις προγονικές γαίες τους πλέον των 15 γηγενών οικογενειών.

Πρόκειται για βίαια πράξη που στηρίζεται στο εθνικιστικό υποσυνείδητο των εκτελεστικών οργάνων του κράτους που το ίδιο βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Πρωθυπουργού απολύτως προκατειλημμένου για το λαό εκείνης της περιοχής και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο σύνολο της, την ιστορία και τον προορισμό της.

Ταυτοχρόνως και παραβλέποντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του διεθνούς παράγοντας και ανεξάρτητων αρχών της πολιτείας, σε σχέση με το χωροταξικό διακανονισμό του κέντρου της Χιμάρας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία και αυθαιρετώντας με τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων, με την επίκληση δήθεν δημιουργίας σχολικών χώρων, επίσης παραβιάζεται η ιδιοκτησία γηγενών οικογενειών εκεί.

Όπως στην περίπτωση της κατεδάφισης λυόμενων κατασκευών των κατοίκων των Δρυμάδων και στην περίπτωση του κέντρου της Χιμάρας, όλα γίνονται χωρίς καμιά προκαταρκτική ενημέρωση και την άρνηση αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης απ’ τους κατοίκους που θίγονται.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα όπως και στο παρελθόν χρησιμοποιείται από γνωστά πλέον τμήματα που έχουν κατονομαστεί, για τη δημιουργία τετελεσμένων αλλά και για εκδικητική καταπίεση έναντι των κοινοτήτων εκεί που δεν έχουν υποταχθεί στα δυσοίωνα σχέδια παρανομίας της εξουσίας Ράμα και της κυβερνητικής του κλίκας.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Παράρτημα Χιμάρας) συνεχίζει την καταγγελία κάθε περίπτωσης καθώς και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πώς μακιαβελικές μέθοδοι προτείνοντας δήθεν χωροταξικούς και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μετατρέπονται σε εργαλεία για την εκμηδένιση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη απ’ την οικονομική δραστηριότητα, ως δικαίωμα που απορρέει στα δίκαια τους που τεκμηριώνατε στην ιστορία και την ιδιοκτησία τους στην περιοχή.

Απαιτείται άμεση επέμβαση του διεθνούς παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να προληφθεί παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που μη αναγκαία και επιζήμια.

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή και Προέδρου ΚΕΑΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ioanninatv ITV

Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή και Προέδρου ΚΕΑΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ioanninatv ITV(0)

Το ΚΕΑΔ παραμένει ο πολιτικός βραχίωνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η σύμπραξη με την αντιπολίτευση ήταν μονόδρομος για την συνέχεια της ανεξάρτητης έκφρασης της ΕΕΜ Συνέντευξη του Βαγγέλη Ντούλε, βουλευτή και Προέδρου ΚΕΑΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ioanninatv ITV     tachydromos.org

Έκκληση Βαγγέλη Ντούλε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Έκκληση Βαγγέλη Ντούλε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου(0)

Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες, Επικοινωνώ μαζί σας υπεύθυνα και με πλήρη επίγνωση της θέσης στην οποία βρισκόμαστε, χάρη της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης αλλά και της κοινοτικής μας συγκυρίας την οποία καλούμαστε από κοινού να ξεπεράσουμε και να βρούμε άλλο βηματισμό εν όψει των εκλογών της 25η Ιουνίου. Για να γίνει χρειάζεται γενναιότητα, απαιτείται υπέρβαση. Βλέπουμε,

Έκκληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις εκλογές

Έκκληση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τις εκλογές(0)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑ   ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ   Συμμετέχουμε στις εκλογές – Στηρίζουμε τις πολιτικές επιλογές ΚΕΑΔ   Οι μέρες και ώρες είναι πλέον μετρημένες έως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Κρίσιμες πρέπει να είναι και αποφάσεις μας. Έχουμε μείνει λίγοι αλλά οι υποχρεώσεις και ευθύνες που έχουμε έναντι του τόπου, της

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ [BINTEO]

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ [BINTEO](0)

Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. και υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2017 στην Αλβανία κος. Ευάγγελος Ντούλες, παραβρέθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση συμπατριωτών μας από την εκλογική περιφέρεια Αυλώνας. Παρίσταντο και απεύθυναν χαιρετισμό οι Αντιπρόεδροι της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» κος. Αποστόλης Λιάκος, και

Προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε στην Αθήνα

Προεκλογική συγκέντρωση του Προέδρου ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε στην Αθήνα(0)

Ανακοίνωση Την Δευτέρα 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του προέδρου του ΚΕΑΔ και υποψηφίου βουλευτή περιφέρειας Αυλώνα, Ευάγγελου Ντούλε στην Αθήνα. Όλοι οι ψηφοφόροι και φίλοι καλούνται με την παρουσία τους να ενισχύσουν την μοναδική φωνή του ελληνισμού στο αλβανικό κοινοβούλιο. Ο Κύριος Ντούλες, θα αναλύσει τις συνθήκες υπό τις οποίες τελούνται

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.