banner

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

Οι ύαινες της εξουσίας εμπνεόμενες απ’ την εθνικιστική ρητορική του Πρωθυπουργού και υπό ύποπτες νομικές διαδικασίες, που έχουν καταρτιστεί σε υπόγεια παράνομων συναλλαγών της πολιτικής με σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, αυτές τις μέρες έχουν για πολλοστή φορά χιμήξει στη Χιμάρα.

Είμαστε σίγουροι, γι αυτό και το καταγγέλλουμε με δύναμη ότι όλες οι δήθεν επεμβάσεις χωροταξίας ή ανάπτυξης στην ουσία εμπεριέχουν το στόχο της τρομοκράτησης με σκοπό την υποταγή και αφομοίωση των αυτοχθόνων πληθυσμών κατά τους πλέον επικίνδυνους σχεδιασμούς για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα και κάτω απ’ την μόνιμη αιτιολόγηση ότι κλήθηκαν απ’ τα «αρμόδια» δημοτικά όργανα, η Εθνική Επιθεώρηση Χωροταξίας, ο ίδιος μηχανισμός που κατεδάφισε θορυβωδώς τον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά που σήμερα βρίσκεται υπό το διοικητικό έλεγχο του απροκάλυπτα ανθελληνικού πολιτικού σχήματος, όπως το PDIU, παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε περιοχές των Δρυμάδων για να διώξει απ’ τις προγονικές γαίες τους πλέον των 15 γηγενών οικογενειών.

Πρόκειται για βίαια πράξη που στηρίζεται στο εθνικιστικό υποσυνείδητο των εκτελεστικών οργάνων του κράτους που το ίδιο βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Πρωθυπουργού απολύτως προκατειλημμένου για το λαό εκείνης της περιοχής και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο σύνολο της, την ιστορία και τον προορισμό της.

Ταυτοχρόνως και παραβλέποντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του διεθνούς παράγοντας και ανεξάρτητων αρχών της πολιτείας, σε σχέση με το χωροταξικό διακανονισμό του κέντρου της Χιμάρας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία και αυθαιρετώντας με τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων, με την επίκληση δήθεν δημιουργίας σχολικών χώρων, επίσης παραβιάζεται η ιδιοκτησία γηγενών οικογενειών εκεί.

Όπως στην περίπτωση της κατεδάφισης λυόμενων κατασκευών των κατοίκων των Δρυμάδων και στην περίπτωση του κέντρου της Χιμάρας, όλα γίνονται χωρίς καμιά προκαταρκτική ενημέρωση και την άρνηση αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης απ’ τους κατοίκους που θίγονται.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα όπως και στο παρελθόν χρησιμοποιείται από γνωστά πλέον τμήματα που έχουν κατονομαστεί, για τη δημιουργία τετελεσμένων αλλά και για εκδικητική καταπίεση έναντι των κοινοτήτων εκεί που δεν έχουν υποταχθεί στα δυσοίωνα σχέδια παρανομίας της εξουσίας Ράμα και της κυβερνητικής του κλίκας.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Παράρτημα Χιμάρας) συνεχίζει την καταγγελία κάθε περίπτωσης καθώς και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πώς μακιαβελικές μέθοδοι προτείνοντας δήθεν χωροταξικούς και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μετατρέπονται σε εργαλεία για την εκμηδένιση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη απ’ την οικονομική δραστηριότητα, ως δικαίωμα που απορρέει στα δίκαια τους που τεκμηριώνατε στην ιστορία και την ιδιοκτησία τους στην περιοχή.

Απαιτείται άμεση επέμβαση του διεθνούς παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να προληφθεί παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που μη αναγκαία και επιζήμια.

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες στη Φωνή της Αμερικής “Voice of America”

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες στη Φωνή της Αμερικής “Voice of America”(0)

Ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον στα πλαίσια συναντήσεων με Ομογενειακούς φορείς αλλά και εκπροσώπους της πολιτικής και υπηρεσιακούς παράγοντες του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την αυτόνομη πολιτική έκφραση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, Βαγγέλης Ντούλες, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Φωνής της Αμερικής στην Αλβανική γλώσσα. Να σημειωθεί εξ αρχής ότι αμέσως μετά τη

Συνέντευξη του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β Ντούλε στην εκπομπή Zonë e lirë του Αριάν Τσάνη [ΒΙΝΤΕΟ]

Συνέντευξη του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β Ντούλε στην εκπομπή Zonë e lirë του Αριάν Τσάνη [ΒΙΝΤΕΟ](0)

Προφανώς δεν είναι ο μόνος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες που προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα με αφορμή τις διαστάσεις του σκανδάλου ανάμειξης πολιτικών και κρατικών λειτουργών στη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Προσκεκλημένος σε εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας του ομογενούς δημοσιογράφου Αριάν Τσάνη [Zonë e lirë], ο Ντούλες δήλωσε ότι έχει βάσιμες

Βαγγέλης Ντούλες: «Η Αλβανική κυβέρνηση υπόσχεται διάλογο αλλά συμπεριφέρεται ως κατακτητής»

Βαγγέλης Ντούλες: «Η Αλβανική κυβέρνηση υπόσχεται διάλογο αλλά συμπεριφέρεται ως κατακτητής»(0)

«Η Χειμάρρα σήμερα ήταν κυριολεκτικά αστυνομοκρατούμενη, λες και ήμασταν σε εμπόλεμη ζώνη. Εντελώς ξαφνικά και ενώ συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των ελληνικών περιουσιών, η Χειμάρρα ξύπνησε πολιορκημένη», δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ο μειονοτικός βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες. συνέντευξη στον Γιώργο Σκαφιδά Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ (Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες από τη Χειμάρρα: -Ο Ράμα απειλεί με εκτοπισμό τους Χειμαρριώτες [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Ευάγγελος Ντούλες από τη Χειμάρρα: -Ο Ράμα απειλεί με εκτοπισμό τους Χειμαρριώτες [ΒΙΝΤΕΟ](0)

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Ευάγγελος Ντούλες κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνει από τη Χειμάρρα ότι ο πρωθυπουργός ΈντιΡάμα στοχεύει στον εκτοπισμό των χειμαρριωτών κατοίκων. Σύμφωνα με τον κύριο Ντούλε, οι κάτοικοι που θίγονται από τις κατεδαφίσεις των κτιρίων δεν αποζημιώνονται, ενώ μοναδική λύση για εκείνους παραμένει ο εκτοπισμός, ό, τι επιθυμεί και μεθοδεύεται

Ομιλία του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β Ντούλε για το σχέδιο απόφασης  «Για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εκλογική μεταρρύθμιση»

Ομιλία του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β Ντούλε για το σχέδιο απόφασης «Για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εκλογική μεταρρύθμιση»(0)

Ομιλία του Προέδρου του ΚΕΑΔ Β Ντούλε για το σχέδιο απόφασης  «Για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εκλογική μεταρρύθμιση» 13.10.2017     

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.