banner

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

Οι ύαινες της εξουσίας εμπνεόμενες απ’ την εθνικιστική ρητορική του Πρωθυπουργού και υπό ύποπτες νομικές διαδικασίες, που έχουν καταρτιστεί σε υπόγεια παράνομων συναλλαγών της πολιτικής με σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, αυτές τις μέρες έχουν για πολλοστή φορά χιμήξει στη Χιμάρα.

Είμαστε σίγουροι, γι αυτό και το καταγγέλλουμε με δύναμη ότι όλες οι δήθεν επεμβάσεις χωροταξίας ή ανάπτυξης στην ουσία εμπεριέχουν το στόχο της τρομοκράτησης με σκοπό την υποταγή και αφομοίωση των αυτοχθόνων πληθυσμών κατά τους πλέον επικίνδυνους σχεδιασμούς για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα και κάτω απ’ την μόνιμη αιτιολόγηση ότι κλήθηκαν απ’ τα «αρμόδια» δημοτικά όργανα, η Εθνική Επιθεώρηση Χωροταξίας, ο ίδιος μηχανισμός που κατεδάφισε θορυβωδώς τον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά που σήμερα βρίσκεται υπό το διοικητικό έλεγχο του απροκάλυπτα ανθελληνικού πολιτικού σχήματος, όπως το PDIU, παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε περιοχές των Δρυμάδων για να διώξει απ’ τις προγονικές γαίες τους πλέον των 15 γηγενών οικογενειών.

Πρόκειται για βίαια πράξη που στηρίζεται στο εθνικιστικό υποσυνείδητο των εκτελεστικών οργάνων του κράτους που το ίδιο βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Πρωθυπουργού απολύτως προκατειλημμένου για το λαό εκείνης της περιοχής και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο σύνολο της, την ιστορία και τον προορισμό της.

Ταυτοχρόνως και παραβλέποντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του διεθνούς παράγοντας και ανεξάρτητων αρχών της πολιτείας, σε σχέση με το χωροταξικό διακανονισμό του κέντρου της Χιμάρας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία και αυθαιρετώντας με τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων, με την επίκληση δήθεν δημιουργίας σχολικών χώρων, επίσης παραβιάζεται η ιδιοκτησία γηγενών οικογενειών εκεί.

Όπως στην περίπτωση της κατεδάφισης λυόμενων κατασκευών των κατοίκων των Δρυμάδων και στην περίπτωση του κέντρου της Χιμάρας, όλα γίνονται χωρίς καμιά προκαταρκτική ενημέρωση και την άρνηση αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης απ’ τους κατοίκους που θίγονται.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα όπως και στο παρελθόν χρησιμοποιείται από γνωστά πλέον τμήματα που έχουν κατονομαστεί, για τη δημιουργία τετελεσμένων αλλά και για εκδικητική καταπίεση έναντι των κοινοτήτων εκεί που δεν έχουν υποταχθεί στα δυσοίωνα σχέδια παρανομίας της εξουσίας Ράμα και της κυβερνητικής του κλίκας.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Παράρτημα Χιμάρας) συνεχίζει την καταγγελία κάθε περίπτωσης καθώς και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πώς μακιαβελικές μέθοδοι προτείνοντας δήθεν χωροταξικούς και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μετατρέπονται σε εργαλεία για την εκμηδένιση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη απ’ την οικονομική δραστηριότητα, ως δικαίωμα που απορρέει στα δίκαια τους που τεκμηριώνατε στην ιστορία και την ιδιοκτησία τους στην περιοχή.

Απαιτείται άμεση επέμβαση του διεθνούς παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να προληφθεί παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που μη αναγκαία και επιζήμια.

0 comments

Add your comment

Nickname:
E-mail:
Website:
Comment:

Other articlesgo to homepage

Η πολιτική Ράμα για τις παραλιακές ιδιοκτησίες: απάτη και αρπαγή (παρέμβαση Β Ντούλε στη Βουλή) [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πολιτική Ράμα για τις παραλιακές ιδιοκτησίες: απάτη και αρπαγή (παρέμβαση Β Ντούλε στη Βουλή) [ΒΙΝΤΕΟ](0)

Πρώτο, δεν επρόκειτο για οποιαδήποτε φτώχεια, αλλά για τη φτώχεια της χώρας μας, της πιο φτωχιάς χώρας της ευρωπαϊκής ηπείρου. Το επίπεδο των εσόδων κατ’ άτομο στη χώρα μας είναι όσο το 30% του μέσου όρου των κατ’ άτομο εσόδων της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του αλβανικού ΙΝΣΤΑΤ (Στατιστική Αλβανική Υπηρεσία). Κατά τη διακυβέρνηση της

Μετά την εξουσιοδότηση Μέτα για Μπουσάτι, ΝΤΟΥΛΕΣ: Να αποκαταστήσουμε το χαμένο χρόνο με την Ελλάδα

Μετά την εξουσιοδότηση Μέτα για Μπουσάτι, ΝΤΟΥΛΕΣ: Να αποκαταστήσουμε το χαμένο χρόνο με την Ελλάδα(0)

Μέσα από το χώρο της Δεξίωσης της Ελληνικής Πρεσβείας για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, ερωτούμενος σχετικά από το δημοσιογράφο του NEWS 24, σχολίασε την απόφαση του Πρόεδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, κ. Ιλλύρ Μέτα, να εξουσιοδοτήσει τον αλβανό ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το ελληνικό

Η ίδρυση του ΚΕΑΔ, Ντούλες: Η πολιτική τάξη θα πρέπει να προσφέρει όραμα [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Η ίδρυση του ΚΕΑΔ, Ντούλες: Η πολιτική τάξη θα πρέπει να προσφέρει όραμα [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ](0)

Στα 26-χρονα της ίδρυσης του Κόμματος Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο πρόεδρός του, κ. Βαγγέλης Ντούλες επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων. Γι αυτό κι απηύθυνε έκκληση για την συνεισφορά όλης της κοινωνίας, τονίζοντας ιδιαίτερα το ρόλο των πολιτικών δυνάμεων. Ντούλες: Πάνω απ’ όλα απαιτείται όραμα κι αυτό το όραμα είναι πρόκληση

Οι Αλβανο-Ελληνικές σχέσεις θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση

Οι Αλβανο-Ελληνικές σχέσεις θα πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση(0)

Την άρνηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για να παρέχει στον Υπουργό Εξωτερικών την εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον ορισμό των θαλάσσιων χωρικών υδάτων, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, την θεωρεί ασύλληπτη για την κοινή λογική. «Πρόκειται για διαθεσμικές ανοησίες της χώρας μας, που, φυσικά, μας διαβάλλουν και απέναντι με τους γείτονές

ΚΕΑΔ – ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Παράρτημα Χιμάρας – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΑΔ – ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Παράρτημα Χιμάρας – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ(0)

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ   Κατά τις τελευταίες μέρες, στο κέντρο της Χιμάρας (Σπήλαιο), βαριά μηχανήματα της κατασκευαστικής εταιρείας “Gjikuria SH.P.K”, άρχισαν να παρεμβαίνουν ξανά στις ιδιοκτησίες των κατοίκων και να τις καταστρέφουν αυτές, ισχυριζόμενοι ότι όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια του σχεδίου «Πολεοδομικής Ανάπλασης στο Σπήλαιο Χιμάρας».

read more

Opinion

read more

Contacts and information

Social networks

Most popular categories

Partia Bashkimi per te Drejtat e Njeriut Copyright PBDNJ All rights reserved.